Wat gaat de tijd snel! Mijn stage bij webbureau de Beelddenkers zit er na ruim vier maanden alweer op. Wat heb ik een leuke tijd gehad en wat heb ik veel geleerd!

 

De stap naar omscholing maak je niet zomaar!

Ruim een half geleden was ik nog wetenschappelijk medewerker in de richting celbiologie bij een Biotech bedrijf. Ik stond dagelijks in het laboratorium en hield mij bezig met het ontwikkelen van testen die interessant zijn voor onderzoek naar het afweersysteem van mens en dier. Ja, ik hoor je het al denken: dat is wel heel wat anders dan webdesign/online marketing! Dat klopt. Helaas kwam ik redelijk snel na mijn studie en promotie tot de conclusie dat mijn passie niet ligt bij laboratoriumwerkzaamheden en werken in de wetenschap. Toch maak je dan niet zomaar de keuze om uit je vakgebied te stappen. Als je ergens lang voor hebt gestudeerd wil je niet zomaar opgeven. Zelfs als je je werk eigenlijk niet zo leuk vindt. Het heeft dus lang geduurd voordat ik mijn baan durfde op te zeggen.

 

Van een hobby je werk maken

De keuze om dit wel te doen ontstond omdat ik ruim een jaar geleden een persoonlijke blog begon. Ik raakte niet alleen gefascineerd en enthousiast over bloggen, maar vooral ook door alles wat erbij komt kijken. Ik ontdekte hoe leuk het is om te werken met WordPress. Ik deed onderzoek naar hoe ik mijn website beter vindbaar kon maken in Google. Zo leerde ik meer over de algoritmes van Google en dat er speciale tools zijn om de statistieken van je website te kunnen monitoren. Ik merkte dat ik erg blij werd van mijn nieuwe hobby! Ik vind het ontzettend leuk om lekker creatief achter de computer bezig te kunnen zijn. Maar vooral ook om een eigen plekje op het internet te hebben en dingen van me af te kunnen schrijven en daarnaast ook nog met statistieken van mijn website bezig te kunnen zijn. Bloggen is zoveel meer dan alleen schrijven!

 

Meer leren door een stage bij een webbureau

Ik besloot dat ik meer wilde leren over dit creatieve vakgebied. Een studie volgen zag ik niet zo zitten. Op aanraden van een vriend besloot ik daarom een aantal webbureaus te mailen met de vraag of ik er een stage mocht komen doen. Ik geloof namelijk dat je het meeste leert van ‘learning-on-the-job’. Ik ben bij diverse webbureaus op gesprek geweest. Bij René had ik meteen een goed gevoel. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en bovendien is het werken in een prachtig pand aan de Oudegracht een unieke kans. De keuze was dus snel gemaakt: ik ging mijn stage doen bij de Beelddenkers!

 

Stage bij de Beelddenkers: samenwerken met een virtueel team!

De eerste dagen waren even wennen. René werkt samen met programmeurs in Vietnam. Dit houdt in dat het programmeerwerk voornamelijk naar Vietnam wordt gedelegeerd. Ik stond versteld hoe effectief de samenwerking tussen René en zijn ‘virtuele Vietnamese team’ is! Ondanks tijd en cultuurverschil verloopt de samenwerking perfect. Projectmanagement en duidelijke communicatie zijn hierbij zeer belangrijk en dit was dan ook een groot onderdeel van mijn stage. De communicatie met medewerkers in Vietnam verloopt bij de Beelddenkers via Skype en Basecamp. Basecamp is een ontzettend handig online projectmanagement dienst. Deze dienst maakt het mogelijk op een overzichtelijke manier met collega’s en klanten te samenwerken aan projecten. Planningen en werkzaamheden worden aangemaakt met persoonlijke of algemene to-do’s.

Het kan natuurlijk lastig zijn om met iemand uit een andere cultuur die geen perfect Engels spreekt duidelijk te communiceren. Visueel problemen/opdrachten uitleggen is dan een must. Ik heb tijdens mijn stage dan ook veel gewerkt met add-ons van Chrome, zoals Awesome screenshot en CSS stylebot. Met deze tools is het gemakkelijk om (o.a. met pijltjes en aanwijzingen) beeldend uit te leggen wat het verzoek is naar de programmeur in Vietnam. Het werken met deze handige tools, Basecamp en een virtueel team was voor mij allemaal nieuw en daarom een zeer leerzame ervaring!

stage Nathalie van der Meide

 

Een stage bij René staat voor veel afwisseling en uitdaging!

Wat mij opviel tijdens mijn stage bij René was de diversiteit aan klanten en taken. Omdat het een éénmansbedrijf is werd ik overal bij betrokken. En dat maakt een stage bij de Beelddenkers afwisselend en uitdagend! De Beelddenkers voert opdrachten uit voor zowel grote als kleine ondernemingen. Van dansscholen tot adviesbureaus in de bouw.

Zo heb ik gewerkt met het vernieuwen en moderniseren van een website van een Flamenco dansschool. Ik mocht een training geven op het gebied van zoekmachine optimalisatie voor een website van een relatiecoach. Maar ik ben ook betrokken geweest bij maken van een volledig nieuwe website van een groot adviesbureau voor ZZP-er’s in de bouw. Tevens heb ik gewerkt aan het ontwerpen van een digitaal architecten beoordelingsbord voor een bouwadviesbureau. Door deze taken heb ik veel geleerd over de mogelijkheden binnen WordPress, maar ook veel over fotobewerking, webdesign op maat en online marketing.

 

Een succesvolle omscholing naar junior online marketeer

Tijdens mijn stage ging bovendien de nieuwe privacywet (AVG) van kracht. Dit zorgde voor een hoop onrust bij website-eigenaren. Ik heb diverse klanten mogen helpen hun website AVG proof te maken. Verder heb ik diverse adviesrapporten geschreven voor ondernemingen die graag wat beter gevonden willen worden in Google. Op aanraden van René ben ik tevens begonnen met de online Google Analytics training en mij verder gaan specialiseren in online marketing. Ik heb dan ook ontdekt dat ik hier in verder wil. Volgende week heb ik mijn eerste sollicitatiegesprek voor een baan als online marketeer. Mijn stage bij de Beelddenkers heeft dus bijgedragen aan een succesvolle omscholing en hopelijk binnenkort een nieuwe baan! Ik kijk terug naar een leuke leerzame tijd bij René en ben erg blij dat ik de stap naar omscholing hebben durven te maken.

 

Stage bij de Beelddenkers?

Als je op zoekt bent naar een leuke leerzame stageplek op gebied van Webdesign/Online marketing kan ik je De Beelddenkers absoluut aanraden! Er hangt een fijne ongedwongen sfeer, de locatie is top en omdat het een klein bedrijf is word je bij alle werkzaamheden betrokken. Dit biedt de mogelijkheid om te ontdekken wat het beste bij je past en waar jij je verder in wil specialiseren.

Nathalie van der Meide, Happy Communications

Stagiaire bij de Beelddenkers, mrt 2018 – juni 2018

 

Meer weten over stage lopen bij de Beelddenkers? Neem contact op met René Voorberg via rene@debeelddenkers.nl. Of bel naar 030 231 23 03 / 06 45 60 41 97 voor een afspraak.

René Voorberg

Creatief meedenken met ondernemers om
online marketingdoelen te halen.

Oprichter De Beelddenkers / Sinds 2010

HEEFT U EEN DIGITALE UITDAGING?

Open chat
Powered by