Mensen helpen om betere foto´s te maken: dat is de passie van Albert van Boerum. Veel fotografen vragen hem dan ook om advies. Hij snapt nu eenmaal perfect hoe een camera werkt. Met zijn online fotocommunity Beeldspraakonline verbindt, inspireert en onderwijst hij fotografen via online cursussen, evenementen en in de toekomst ook fotoreizen. Hij heeft het online platform zelf in WordPress gemaakt, maar schakelde De Beelddenkers in toen hij een aantal problemen in de back-end van WordPress écht niet opgelost kreeg.

beeldspraak online

Alleen doen waar je goed in bent is een keuze

Eén ding hebben Albert en René gemeen: ze doen alleen waar ze supergoed in zijn, en wat ze niet goed kunnen besteden ze uit aan een specialist. Anders kost het bakken met tijd en energie.

beeldspraakonlineRené is goed in websites verbeteren, Albert is goed in ICT management en netwerkbeheer. In zijn vrije tijd helpt hij fotografen om betere foto’s te maken via creativiteit en techniek. 20 jaar geleden is het alweer dat hij zijn eerste camera kocht. Als autodidact snapte hij al snel precies hoe een camera werkt. Workshops en evenementen organiseren voor fotografen was een logische volgende stap. Albert houdt ervan om mensen te adviseren hoe ze nóg betere foto´s kunnen maken. Het zaadje voor het opzetten van een online fotoclub werd in die tijd in zijn hoofd gepland. De volgende stap werd de fotovakschool, als fotograaf inschrijven bij de KvK en starten met een onlineomgeving voor fotografen.

´Het lukte mij prima, om zelf een website te maken in WordPress. Na de lancering van mijn website Beeldspraakonline.nl merkte ik echter dat het fotografen niet lukte om zware foto´s te uploaden in de community, ´vertelt Albert. ´Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Als je een online community wilt opzetten dan moet je website gewoon perfect werken. Als het een bezoeker dan niet lukt om zijn foto´s te uploaden, dan frustreert dat. En dat gebeurde bij mijn website helaas. Hierdoor ben ik bezoekers verloren die wellicht vanwege het technische mankement niet meer terugkomen.´

Snel & probleemloos is key voor online groei

Albert: ´Via via kwam ik bij René terecht. Hij kwam er al snel achter dat het uploadprobleem lag aan de hostingpartij waar ik mijn website had ondergebracht. Zijn oplossing was Beeldspraakonline.nl overzetten naar zijn hosting. Sindsdien draait mijn website bij De Beelddenkers. Niet alleen is het probleem opgelost, ik heb er ook nog een snellere website voor terug gekregen.´

Albert brengt zijn zaken het liefst onder bij een partij die hem compleet ontzorgt in zaken die hij zelf niet voor elkaar krijgt. ´Ik beveel René van harte aan. René is een professionals die de back-end helemaal begrijpt, errors oplosst en de boel netjes draaiende houdt. Niet lullen maar poetsen. Hij heeft zich eigenaar gemaakt van mijn probleem, is er helemaal ingedoken en heeft mijn probleem opgelost. Natuurlijk liepen we bij het overzetten van mijn website tegen wat andere issues aan, maar die heeft hij ook opgelost. Hij is heel helder over wat hij wel kan en niet kan, iemand die weet waar hij voor staat. Zo zijn er nog wat issues met mijn website die voor hem ook té diep in de back-end zitten, dus daar ligt voor mij nog wel een uitdaging om de juiste persoon te vinden. ´

Next step: er een gelikt platform van maken

Fotografen houden van schoonheid en dus is Albert´s volgende doel een prachtige look & feel neerzetten voor Beeldspraakonline.nl. ´Het moet een plek worden waar fotografen elkaar graag ontmoeten, inspiratie opdoen en beter leren fotograferen. Wellicht dat ik René daar binnenkort ook voor inschakel, hij heeft mij namelijk ook al geholpen met een aantal front-end dingetjes in WordPress. Ook moet de online marketingmotor op gang komen, met content die tot de verbeelding spreekt en een goede vindbaarheid in Google. En waar ik ook ontzettend veel zin in heb, is het lanceren van een vierde dienst: high-end fotoreizen de cremé de la cremé locaties in de wereld. Fotografen die een fotoreis bij mij gaan boeken, neem ik mee naar bijzondere locaties en de mooiste plekken ter wereld. Dan heb je écht een bijzondere herinnering en een reis die tot in de puntjes is geregeld. Maar dat zal later volgen.´

Welk probleem heeft jouw website?

Je onderneming laten groeien in een economisch onzekere tijd is lastig. Daarom is het extra belangrijk om jezelf te onderscheiden. En dat kun je alleen doen door ál jouw kracht in te zetten daar waar jij goed in bent.

Kost de techniek achter jouw website jou ook kopzorgen? Wil je jouw business naar the next level te tillen? Klop dan bij ons aan. Een website fix hoeft geen klauwen met geld te kosten. Maar kan wel een dure grap worden, als je het probleem laat voortbestaan, of er gefrustreerd over raakt.

  • Kom je ergens technisch niet uit?
  • Erger je je aan een trage website?
  • Zoek je hulp bij WordPress, Magento of een ander CMS?

Mail, app of vertel je jouw probleem, klein of groot. Dan ga ik kijken hoe ik jou kan helpen.

 

Zal ik jou eens een geheim vertellen? De online wereld veroveren is niet alleen een kwestie van positionering en strategie. Er komt ook een hoop techniek bij kijken. Als iets niet werkt, dan is een bezoeker gewoon meteen weg. En daarom houd ik hier een klein wereldballetje in mijn handen. Daarom én omdat ik natuurlijk als die hard nerd ook veel achter de laptop zit om websites te verbeteren. Die gast met de sneakers is trouwens mijn office maatje Roald Schaap. Een topper in sterke merken bouwen.

René Voorberg

Creatief meedenken met ondernemers om
online marketingdoelen te halen.

Oprichter De Beelddenkers / Sinds 2010

HEEFT U EEN DIGITALE UITDAGING?