Gemiddeld slapen we een derde van ons leven, dus een matras is een belangrijke aankoop. Daniël van Zundert van Bedvisie bedden Amsterdam neemt in zijn winkel daarom de tijd om zijn klanten te adviseren, liefst met een kopje koffie. Persoonlijk contact, service en klantgerichtheid staat bij hem hoog in het vaandel. Maar hoe vertaal je deze kwaliteit naar een online webshop? Met deze wens klopte hij aan bij ons. Inmiddels loopt hij in het digitaal aanschaffen van een bed op zijn concurrenten voor.

 

In 2012 zet Daniël naast zijn winkel een eigen Magento webshop op voor de verkoop van zijn bedden, boxsprings en matrassen. Hierbij gebruikte hij een template en probeerde deze in te delen naar zijn eigen wensen. Op amateurniveau, geeft hij zelf toe. Na wat zoekwerk op internet over vindbaarheid van websites leest hij een van onze blogs en neemt contact met ons op. Inmiddels is hij een concurrerende webshop rijker, én een sparringpartner.

bedvisie

Overzichtelijke webshop die goed te vinden is

Vanaf dat moment blijven wij structureel in beeld. De webshop van Bedvisie krijgt een beter design en de vindbaarheid ervan stijgt. “René kijkt niet alleen naar wat er beter kon in mijn eigen webshop, maar ook wat vergelijkbare bedrijven doen.” Deze hands-on mentaliteit ervaart Daniël als zeer prettig. “Bij het verkopen van een wat luxer bed kwamen we er samen op uit dat het voor onze klanten fijn is om een aanbetaling te kunnen doen. René heeft dit snel en helder geïmplementeerd in onze digitale dienst.

 

Vertrouwen uitstralen, net als in de winkel

Een bed of een matras heb je in veel verschillende soorten en maten, afhankelijk van de voorkeuren”, legt Daniël uit.“En mensen die willen investeren in een goed bed nemen de tijd om te kijken wat bij hen past. Daarom krijgen ze in de winkel ruim de tijd en service om tot de juiste aankoop te komen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat mensen blijven terugkomen.” Deze persoonlijke aanpak is doorvertaald naar de webshop van Bedvisie, waardoor hij ook online terugkerende klanten heeft. “Als je voor mensen de tijd neemt en ze goed helpt, komen ze terug.”

 

 

 

 

Trouw aan je eigen expertise – maar voor een groter publiek

Dankzij de webshop verkoopt hij nu ook ver buiten zijn vestigingsplaats Amsterdam. “Dat zijn klanten die ik normaal gesproken niet zou tegenkomen. Het digitaal aanschaffen van een bed is in Amerika al heel gangbaar en we zien de trend nu ook in Nederland groeien. Dankzij René kan ik stellen dat ik hierin op vergelijkbare aanbieders voorloop!

 

Verdubbel jouw online sales met een optimale webshop

Ja, je kunt zelf net als Daniël een heel eind komen met het zelf in elkaar klikken van een webshop. Maar wil je qua look & feel en beleving jouw klant nog beter bedienen? En jouw online sales verdubbelen? Dan is investeren in de hulp van een professional een goed idee. Wil jij jouw webshop naar een hoger niveau tillen, maar weet je niet waar te starten? Plan dan een vrijblijvende inspiratiecall met ons in. Wij maken dan een scan van jouw webshop en adviseren jou vrijblijvend welke stappen je daarvoor moet zetten.

Lees ook het verhaal van andere klanten wiens webshop en website wij hebben verbeterd: